De stad Nairobi werd aan het einde van de 19e eeuw gesticht als een kleine primitieve stad die gelegen is aan de route van de spoorlijn die Oeganda verbindt met Mombasa in Kenia. De stad bleef zich ontwikkelen tot de hoofdstad van de Britse kolonie Oost-Afrika in 1907. In 1963 werd Nairobi de hoofdstad van de Republiek Kenia en een van de interessante steden die veel toeristen bezoeken die naar Kenia reizen, zou een bezoek brengen.

In deze periode was Nairobi een centrum voor de handel in koffie, thee en enkele andere kruiden. Met het verstrijken van de tijd werden veel nieuwe vestigingen in de stad gesticht en het bloeide om reizigers op dit stadium te bereiken die hun vakanties in Kenia doorbrengen en bewonderen vandaag.

Nairobi is een van de grootste en belangrijkste steden op het continent. Veel vluchten die naar verschillende bestemmingen in Afrika reizen, nemen vaak een doorreis door de stad. Met een bevolking van nu ongeveer 4 miljoen inwoners en een oppervlakte van ongeveer 700 vierkante kilometer, verwelkomt Nairobi honderden reizigers die genieten van hun vakantie in Kenia.

Ondanks het feit dat Nairobi een behoorlijk belangrijk knooppunt is, bezoeken de meeste toeristen die naar Kenia reizen Nairobi als uitgangspunt om naar andere bestemmingen in het land te reizen, waaronder nationale parken en safarireizen. Er zijn echter een aantal attracties in Nairobi die sommige reizigers misschien willen verkennen.

Een van de meest opmerkelijke attracties van Nairobi is zeker het Nairobi National Park. Het park is in 1946 opgericht door Britse kolonisten en is een van de grootste en oudste nationale parken ter wereld. Gelegen in het centrum van de stad, bezoeken veel toeristen die naar Kenia reizen het park voor een halve of een hele dag reis tijdens hun verblijf in Nairobi.

Het Nairobi National Park is te zien voor het herbergen van een groot aantal wilde dieren in hun natuurlijke habitat. De brede verzameling dieren omvat leeuwen, eenhoorns, tijgers, veel reptielen en een enorm aantal bomen en zeldzame planten. Met een oppervlakte van meer dan 2200 vierkante meter is Nairobi National Park een must voor reizigers die hun vakanties in Kenia doorbrengen en Nairobi bezoeken.

Als toeristen die Kenia bezoeken slechts een paar uur hebben om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de hoofdstad, is het beste advies om het Uhura National Park te bezoeken. Gelegen in de buurt van het commerciƫle centrum van de stad, zou het park een geweldige plek zijn voor picknicks en rondhangen. Met zijn groen en natuurlijke landschappen, hebben toeristen een paar uur plezier voordat ze doorgaan met hun tour in Kenia.

Er is ook het Nairobi National Museum dat het grootste van het land is. Het museum illustreert de geschiedenis van Kenia via verschillende displays, waaronder handwerk, fossielen van uitgestorven dieren, enkele portretten en vele andere tentoonstellingen. Het museum zou een interessant bezoek zijn aan alle geschiedenisfans die hun vakantie doorbrengen in Kenia.